Premijer Mirko Cvetković : Ove godine izlazimo iz krize..

by SASCO on March 10, 2010

Premijer Mirko Cvetković izjavio da će Srbija ove godine sigurno izaći iz krize, ali i ocenio da je rast privrede od dva odsto, koji planira Vlada Srbije, nedovoljan da bi građani dovoljno osetili da je poćeo rast.

Komentarišući suprotne stavove ministara finansija i ekonomije Diane Dragutinović i Mlađana Dinkića o tome da li treba odmrznuti plate i penzije, Cvetković je rekao da će se to desiti ako bude boljih rezultata u privredi, većeg rasta bruto domaćeg proizvoda i priliva u budžet.

Cvetković je za RTS objasnio da su različiti stavovi rezultat različitih individualnih prognoza, ali da svakako niko nije protiv toga.

Na pitanje da li je realno očekivati da će plate i penzije biti odmrznute ove godine, Cvetković je rekao da mora da bude optimista, ali nije želeo da se upušta u konkretne prognoze kada će se to desiti.

Govoreći o kretanju kursa dinara, premijer je naglasio da je bitno obezbediti da kurs stabilizirajuće deluje na kretanja u privredi.

“Ja naročito insistiram na tome da kretanje kursa stabilizirajuće i pozitivno deluje na privredna kretanja. To naravno znači stabilan, ali ne fiksni kurs, u smislu filozofije održanja i držanja kursa na nepromenjenom nivou”, rekao je on.

Izvor : RTS

Share

Leave a Comment

Previous post:

Next post: