Za svetsku šampionku C1

Za svetsku šampionku C1Po povratku sa 12. Svetskog prvensta održanog u Bidgošću, reprezentaciju Srbije predvođenu Ivanom Španović, Tatjanom Jelačom, i Mihajlom Dudašem na aerodromu Nikola Tesla dočekali su potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije gospođa Snežana Lakićević Stojačić, predsednik Sporstkog Saveza Srbije Vojislav Tabački, predsednik ASS Velimir Ilić, generalni sekretar ASS Slobodan Branković, rodbina, prijatelji i brojni predstavnici medija. Potpredsednica OK Srbije  čestitala je osvajačima medalja na postignutim uspesima, i poklonila šalove olimpijskom timu.

“Čestitam Ivani i Tatjani, i Mihajlu na osvojenim odličjima. Ovo je za Srbiju i sve nas veliki uspeh, hvala Vam što ste nas učinili ponosnim. Želim Vam puno sreće i ličnih rekorda na Olimpijskim Igrama u Pekingu. Nije Dudaš stekao pravo nastupa na OI u Pekingu, ali je u programu olimpijskih nada OKS za OI u Londonu 2012 godine. Olimpijski komitet zna kolika je pomoć potrebna sportistima. Zato će OK nastojati da finansijski pomogne u realizaciji priprema, plana i programa, kao stipendiranja sportista.” izjavila je potpredsednica OK dok je utručivala cveće i šalove.
Predsednik ASS Velimir Ilić odao je priznanje osvajačima medalja kao i njihovim trenerima : “Fantastičan rezultat napravlljen je u Bidgošću, a Ivana je ostvarila uspeh o kome je Srbija mogla samo da sanja. Za uloženi trud od Saveza će dobiti na poklon brendirani autobomil marke Citroen C1. Uvek ćemo naći sredstva da nagradimo uspehe, mi to jednostavno moramo ako želimo dobro ovoj deci, želimo da  motivišemo mlade da se opredele i bave kraljicom sportova”.    

Upravni odbor ASS doneo je Odluku o nagrađivanju osvajača medalja i to:

1.Ivanu Španović za osvojeno prvo mesto i zlatnu medalju ASS nagrađuje sa 400.000,00 dinara, njenog trenera Jani Hajdua sa 400,000,00 dinara
2.Tatjanu Jelaču, sa osvojeno treće mesto i bronzanu medalju sa 200,000,00 dinara
3.Mihajla Dudaša, za osvojeno treće mesto i bronzanu medalju sa 200,000,00 dinara i njegove trenere Feđu Kamasija i Gorana Obradovića sa 100,000,00 dinara.

“Izuzetno sam ponosan što sam generalni sekretar saveza koji ima svetsku šapionku i dve bronze, imamo sjajnu generaciju, verujem da ovo nije kraj osvajanju medalja sa velikih takmičenja. Ovo je tek početak, i ubeđen sam da ćemo na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu sledeće godine, imati još veći broj osvojenih medalja. Zahvalio bi se Ministarstvu omladine i sporta na uloženim finansijkim sredstvima za pripeme atletičara i njihovih trenera za Svetskom juniorsko prvenstvo” reči su generalnog sekretara Slobodana Brankovića.
Selektor juniorske reprezentacije Ivica Možek nije skrivao oduševljenje nakon ostvarenog uspeha: “Rezulati koji smo postigli opravdali su svu podršku koju smo dobili pre takmičenja. Atletika može da parira najpopularnijim soportovima, kao što su fudbal i košarka. Nadam se da će država stati uz nas kao što to čini naš Savez i pružiti nam svu neophodnu pomoć, pa da već na OI u Londonu 2012 naši mladi atletičari osvoje medalje.

“Za ovo smo se spremali veoma dugo i mislim da smo potvrdili i dokazali  koliko vredimo. Hvala svima koji su verovali, i bili uz mene i mog trenera i kad nam je išlo i kada nije”! istakla je svetska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović.

“Nadam se da ću nastaviti ovako. Presrećna sam što sam osvojila medalju i nadam se da ću još popravljati rezultate” rekla je Tatjana.

Osvajač prve medalje za Srbiju na 12. Svetskom prvenstvu u Bidgošću, Mihail Dudaš izjavio je: “Presrećan sam što sam ostvario svoje snove i snove svog tima. Tri godine smo se spremali za ovo, mnogo rada, truda i odricanja, i na kraju se isplatilo”
Posle izvršenog bodovanja plasmana od prvog do osmog mesta po disciplinama, Srbija se nalazi na 21. mestu sa 20 bodova, a računajući  medalje, naša zemlja nalazi se na 14. mestu, ispred atletskih vele sila poput Italije, Spanije, Belorusije, Grčke.

TOME SU DOPRINELI

Ivana Španovi?, rezultatom 6,61 metar i  prvo mesto u skoku u dalj, Tatjana Jelača, zauzela je treće mesto u bacanju koplja, rezultat 58,77metara je novi juniorski i seniorski rekord Srbije, Mihail Dudaš, osvojio je 7663 boda, treće mesto u desetoboju i ujedno i novi juniorski rekord Srbije, Miloš Marković, hitac od 18,42 matara bio je dovoljan za dvanaesto mesto u finalu bacanje kugle, Mila Andrić, nastupila je na 400 metara prepone zauzela je osmo mesto u drugoj kvalifikacionoj grupi rezultatom 1:01,40, Nemanja Cerovac na 1500 metara zauzeo je osmo mesto u trećoj kvalifikacionoj grupi sa rezultatom 3:49,02, Miloš Petrović u skok u vis nije preskočio početnu visinu od 200 santimetara, Bogdana Mimić, nastupila je u dve discipline 1500 metara – 4:24,91 i osvojila sedmo mesto u trećoj kvalifikacionoj grupi, dok je na 3000 metara i vremenom 9:29,34 bila trinaesta u finalnoj trci, štafeta 4×100 u sastavu Marković, Mila i Andrijana Andrić, Terek rezultatom  47,73s bile su osme u trećoj kvalifikacionoj grupi, štafeta 4 x 400 metara, u sastavu Terek, Anđelković, Mila Andrić i Marijela Marković, istrčale su 3:46,64 , što je novi juniorski rekord Srbije, i zauzele osmo mesto u prvoj grupi.

{gallery}galerija/c1{/gallery}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S