Vaga?

Od: AK MVP Partizan

Pitanje:
Predpostavljamo da se zna da BGD Internacionalni miting (preduzece), Beogradski MARATON (preduzece), trka kroz ISTORIJU ( posl. u okviru MARATONA) trose BUDZEDSKA  i sredstva JAVNIH PREDUZECA duplo vise NEGO  JE BUDZET KOMPLETNE SRPSKE ATLETIKE?

KO IMA “VAGU” I KO JE IZMERIO DA JE TO NASOJ DECI, ATLETICI I OSIROMASENOJ SRBIJI  PRAVO “PRECEG”  I DA LI JE MOGUCE DA ASS STOJI IZA DUGOVA TIH PREDUZECA?

AKO JESTE APELUJEM DA SE NA NAREDNOJ SEDNICI OVAJ PROBLEM IZNESE I PREDUZMU HITNE MERE O PREUSMERENJU BUDZEDSKIH PARA U INVESTICIJU ATLETSKE DVORANE  uz jos jednu konstataciju: Velika nagrada BEOGRADA ili ulicna trka u Beogradu imala je nagradni ukupni fond 2.000 eura izbacena iz CENTRA Beograda pod sifrom SKUPO a jedina je sportsk manifestacija u nasoj zemlji koja traje 58 godina u kontinuitetu ( ali nije  PREDUZECE).

MOLIM za hitnu  odluku i odgovarajuce resenje.

Odgovor:
Atletski savez Srbije upoznat je sa dugovanjima Beogradskog  Internacionalnog  Mitinga, Beogradskog maratona, kao i sa dugovanjima za organizaciju takmičenja Beli kros. Savez ne stoji iza dugovanja ovih preduzeća, već se nalazi u ulozi garanta prema Evropskoj Atletici, Svetskoj atletskoj federaciji, da se te atletske manifestacije održavaju po pravilima međunarodnih atletskih institucija.

Generalni sekretar
Slobodan Branković

Od: AK MVP PARTIZAN

Pitanje:

Mi smo već pisali o preduzećima BEOGRADSKI MARATON I BEOGRADSKI INTERNACIONALNI MITING i dobili odgovor ge. Sek. ASS koji nije suština problema niti našeg pitanja ( a niti njemu upućeno )! O dva pomenuta preduzeća koja čak nisu ni članovi ASS i ASB koja za svoju delatnost troše ogromna budžedska i sredstva javnih preduzeća , namenjena razvoju Srpske i Beogradske atletike. AK MVP Partizan smatra da na takvo, neracionalno TROŠENJE I PROSTO BACANJE NOVCA , Srpskog BUDŽETA nema niko pravo, posebno ako se uzme činjenica da cela Srpska atletika troši manje sredstava u GODIŠNJEM budžetu ? Takodje ne treba isticati probleme zimskog rada ( BEZ IKAKVE DVORANE – JEDINI U EVROPI ) TE da samo iz jedne godine uštede neulaganjA u nešto što uopšte nije tako značajno i vredno kao što ga neki prikazuju ( SPREMNI NA SUOČENJE ČINJENICA) SRPSKA ATLETIKA BI MOGLA DA IZGRADI NEKOLIKO ATLETSKIH DVORANA BEZ KOJIH SE DEFINITIVNO NE MOŽE. SAMIM TIM BI SRPSKA ATLETIKA PA I SAM BUDŽET UŠTEDEO NE TROŠEĆI TAKODJE OGROMNA SREDSTVA ZA ZIMSKE PRIPREME U MADJARSKOJ, GRČKOJ , CRNOJ GORI ( koji takodje u jednokratnoj varijanti najčešće 10 dana u periodu JANUAR) I SL. A NAŠIM ŠAMPIONIMA KOJI BEZ DVORANE JEDNOSTAVNO NE MOGU ( TOPIĆI, ŠPANOVIĆKA I SVI OSTALI DALJAŠI KUGLAŠI ,VISAŠI, MOTKAŠI, PREPONAŠI I SPRINTERI)… Beogradski maraton i BGD int. Miting stalno dokazuju da je to što oni rade svetski brend Srbije i Beograda te smatram, pošto postoje nekoliko godina a maraton i oko 15 godina NEĆE BITI PROBLEM DA BREND PRODAJU bogatim sponzorima i tako ZARADE A NE DA RADEĆI sredstvima budžeta nas sramote DUGUJUĆI VELIKI NOVAC EVROPSKIM MENADŽERIMA I ŠTO JE JOŠ VEĆA SRAMOTA NAGRADE I TROŠKOVE NAŠIM VRHUNSKIM SPORTISTIMA… Molimo UO ASS da ovo naše pismo pisano u najboljim namerama postavi kao platformu nečega što će biti i javno i transparentno: JESMO LI ZA POKRIVANJE GUBITAKA I TROŠENJE NOVCA NA OGROMNE TROŠKOVE POMENUTIH PREDUZEĆA ILI POLITIKU RADA KA UZDIZANJA I OSAVREMENJAVANJA TRENEŽNIH CIKLUSA NAŠIH KAKO VRHUNSKIH TAKO I PRAVILNOM UZDIZANJU ATLETSKIH NADA I TALENATA. Unapred se zahvaljujemo na razumevanju i nadamo se podršci očekujući napredak u radu kako UO ASS tako i svih onih koji u tome učestvuju na bilo koji način.
S poštovanjem Beograd 02.11.2009 godine AK MVP PARTIZAN

Odgovor:

ASS neće finansirati privatne atletske manifestacije, ukoliko već same nisu obezbedile finansiranje od državnih institucija koje žele da novčana sredstva za realizaciju tih događaju prođu preko računa ASS. ASS će svojim uticajem i resursima podržati svaku atletsku manifestaciju bila ona privatna ili ne, sa ciljem da se tehnička organizacija događaja realizuje po pravilima koja naleže Svetska atletska federacija i Evropska Atletika.

S poštovanjem,

Predsednik

Veselin Jevrosimović

Vest pripada kategoriji Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalendar atletskih takmičenja izvan stadiona u Republici Srbiji u 2023. Godini

Statistika u Nacionalnom sportu RS

Kalendar Takmičenja 2024

Publikacija SAS 2023

Rezultati po starosnim kategorijama 2023

Razno

  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • Baner
  • hbc-ns

Medijski prijatelji SAS

  • Baner
  • Radio S
  • Radio S